Nieuws

Nieuws
 

Geen verhoogde veiligheidsrisico’s bij Nefit Topline cv-ketels

TNO: risico’s bij toestellen met nieuwe brander ‘zeer laag'

Deventer, 20 november 2018 – Bij cv-ketels van het type Nefit Topline die zijn voorzien van een nieuwe brander is geen sprake van een verhoogd koolmonoxiderisico. Ook is er geen verhoogd risico op brand. Dit zijn de belangrijkste conclusies van TNO na maandenlang onderzoek op tientallen gebruikte Topline cv-ketels.

Aanleiding voor het onderzoek was het feit dat de veiligheid van de Topline toestellen uit 2006 tot en met 2009 in twijfel werd getrokken. Bij de bewuste serie zou een doorgebogen warmtewisselaar kunnen leiden tot brand of het vrijkomen van koolmonoxide (CO).

Het TNO-onderzoek toont aan dat er geen verhoogd risico is ten aanzien van koolmonoxide. Ook is de brandveiligheid niet in het geding, mits de originele brander van het toestel is vervangen en het toestel periodiek wordt onderhouden.

‘’Wij zijn blij dat het onderzoek van TNO duidelijkheid biedt. Als de brander is vervangen hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over de veiligheid van hun toestel,’’ zegt Jan Rijnen, commercieel directeur Nefit. ’’We hopen dat hiermee de ontstane onrust wordt weggenomen.’’ De terugroepactie voor de originele brander zal naar verwachting eind dit jaar zijn afgerond.

Over het onderzoek
Direct na het ontstaan van twijfels over de veiligheid van de gemodificeerde Topline-toestellen uit de bewuste serie heeft Nefit TNO benaderd voor waarheidsvinding en uitsluitsel. Het onderzoek is tussen eind februari en begin november 2018 onafhankelijk door TNO uitgevoerd.

Het volledige onderzoeksrapport is te downloaden op www.nefit.nl/topline

 

Hoogste klanttevredenheidsscores voor Nefit onder W-installateurs

25 oktober 2018 - Nefit scoort onder W-installateurs het hoogst op het gebied van klanttevredenheid. Dit blijkt uit de Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie, het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidsonderzoek van BouwKennis.

Klanttevredenheid één van de belangrijkste factoren voor organisaties om hun succes te meten. De BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie peilt daarom elk jaar hoe tevreden E-installateurs, W-installateurs en W-adviseurs zijn met de belangrijkste fabrikanten en handelaren.

Dat ook voor Nefit klanttevredenheid belangrijk is blijkt uit de klanttevredenheidsscore onder W-installateurs. Nefit scoort met cv-ketels het hoogst op klanttevredenheid en staat dit jaar op nummer 1 in de Top-5.

Bron: Bouwkennis.nl

 

Bosch kiest voor samenwerking met brandstofcel-expert

Bosch is een partnerschap aangegaan met Ceres Power en verwerft een 4%-belang in het Britse bedrijf. Ceres Power is een toonaangevende speler in brandstofceltechnologie. De bedrijven zien kansen in de lokale opwekking en distributie van duurzame energie in stedelijke en industriële gebieden.

De doorontwikkeling en toepassing van de nieuwste generatie brandstofcellen is het doel. Daarmee kan bijvoorbeeld groen gas of waterstof worden omgezet in elektriciteit en is er nauwelijks sprake van emissies. Een schone manier van energieopwekking dus, met minimale impact op milieu en klimaat.

Lokale, duurzame energievoorzieningen

Samen met Ceres Power heeft Bosch het plan om compacte elektriciteitscentrales te ontwikkelen. Ze kunnen worden toegepast als lokale, duurzame energievoorzieningen in steden en industriële gebieden. En dat is essentieel omdat in 2050 70 procent van de wereldbevolking in steden zal wonen en nu al 75% van alle energie verbruikt wordt in wereldsteden. Tegen 2035 zal het wereldwijde energieverbruik met 30 procent zijn toegenomen. Ook de industrie is en blijft een grootverbruiker van energie. Alleen met grote, centrale energiecentrales kan aan de toekomstige energievraag niet worden voldaan, zo luidt de gezamenlijke visie van beide bedrijven.

 

Feestelijke ondertekening tijdens Installatie Vakbeurs Hardenberg 2018

Feestelijke ondertekening tijdens Installatie Vakbeurs Hardenberg 2018
Nefit en luxe villa-ontwerper Livingstone gaan samenwerken

Nefit en Livingstone hebben tijdens de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2018 op feestelijke wijze een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Livingstone kiest daarmee de komende drie jaar de Nefit EnviLine lucht-water all-electric warmtepomp als duurzame basisinstallatie voor haar luxe villa’s. Directeur Rick Gijsen zette op donderdag 13 september jl. namens Livingstone zijn handtekening, sales director Wilfred Horst deed dat namens Nefit.

Livingstone is een bekende koploper in het bouwen van luxe villa’s voor particuliere opdrachtgevers. Het bedrijf uit Breda doet dat vanaf de eerste bouwschets tot aan een compleet uitvoerbaar bouwplan. De klant wordt compleet ontzorgd en kan zich volledig richten op zijn of haar persoonlijke woonwensen. De bouw wordt uitgevoerd door een landelijk netwerk van bouwpartners.

Duurzaam, betrouwbaar comfort
Belangrijk onderdeel van een Livingstone-villa is de installatie voor verwarming, warm tapwater en koeling. ‘Die moet in dit luxe woningsegment duurzaam en betrouwbaar zijn en garant staan voor maximaal comfort in alle woonvertrekken en badkamers’, zegt Wilfred Horst, sales director bij Nefit. ‘Bovendien is gasloos bouwen in nieuwbouw de norm. We zijn blij dat Livingstone de komende drie jaar de Nefit EnviLine all-electric luchtwater warmtepomp kiest als basisinstallatie.’

Veel varianten, maatwerk mogelijk
Nefit EnviLine is een betrouwbare kwaliteitsoplossing die in veel verschillende varianten en vermogens verkrijgbaar is. ‘Daarmee kunnen we altijd maatwerk leveren aan onze klanten’, zegt directeur Rick Gijsen van Livingstone. ‘Het past naadloos in de filosofie van ons bedrijf. Want bij ons staan de persoonlijke wensen van de klant in de ontwerpfase voorop. Een Livingstone-villa is altijd maatwerk en daar moeten warmtecomfort en installatie perfect op worden afgestemd.’

Nefit EnviLine
Nefit EnviLine wint energie uit de buitenlucht en zet deze om in warmte voor verwarming en warm tapwater. In de zomer biedt de omgekeerde werking van Nefit EnviLine aangename topkoeling. Een gasaansluiting is niet nodig, de warmtepomp werkt op elektriciteit. In combinatie met PV-panelen voor de opwekking van elektriciteit is Nefit EnviLine een 100% duurzame oplossing. Livingstone biedt de uitbreiding van de installatie met PV-panelen als extra optie aan klanten. Als afgiftesysteem kiest Livingstone lagetemperatuur vloerverwarming op alle verdiepingen.

 

Hybride basisopstelling bespaart tot 83% gas

Deventer, 17 april 2018 - Nefit komt met een nieuwe opstellingsvariant van de bekende EnviLine lucht/water warmtepompen, de EnviLine Hybride Basis. Door een slimme configuratie van bestaande componenten is een hoge gasbesparing mogelijk van maar liefst 83% op ruimteverwarming. Door de relatief lage investering is de nieuwe basisopstelling bij uitstek geschikt voor het vervangen van cv-ketels door hybride systemen en het verduurzamen van bestaande cv-installaties. Een betaalbare, breed toepasbare oplossing, die anticipeert op een mogelijke aanscherping van de rendementseisen voor verwarmingsinstallaties in 2021.

Kostenefficiënt verduurzamen
In een recent voorstel bepleit onder andere UNETO-VNI de invoering van een rendementseis voor nieuw te installeren verwarmingsinstallaties. Zonder duurzame component voldoet een HR-ketel dan niet meer. Om het woningbestand in Nederland te verduurzamen vormen hybride installaties de snelste en meest kostenefficiënte oplossing, zo bleek vorig jaar uit verschillende onderzoeken. Een uitdaging hierbij is nog wel het prijskaartje.

Slimme configuratie
Met de nieuwe EnviLine Hybride Basis hoeft de investering geen barrière te zijn: vanaf 2.900 euro inclusief BTW kan een bestaande cv-installatie al worden verduurzaamd. De EnviLine Hybride basisvariant heeft geen buffervat, open verdeler of extra pompgroep. De voordelen van deze configuratie zijn duidelijk: minder toebehoren, kortere montagetijd, lagere kosten. De opstelling is geschikt voor verschillende soorten afgiftesystemen, inclusief standaard radiatoren. Kostbare aanpassingen zijn dus niet nodig, mits aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan.

Beste uit de test
De EnviLine Hybride Basis variant is eerder dit jaar uitgebreid getest in de praktijk, met opvallende resultaten. In het kader van een proef van woningcorporatie Woonbedrijf werden in Eindhoven tien huurwoningen uit 1990 voorzien van een hybride systeem, bestaande uit een Nefit ProLine NxT HR-toestel en de nieuwe opstellingsvariant van EnviLine. Doelstelling: een gasbesparing realiseren van minimaal 50% ten opzichte van voorgaande jaren, van energielabel C naar A+ en een terugverdientijd van minder dan 18 jaar bij gelijke woonlasten. Woonbedrijf stelde onder andere als voorwaarden dat er geen bouwkundige aanpassingen nodig waren en dat er geen concessies werden gedaan aan het wooncomfort.

83% Besparing
In het kader van de proef werden afgelopen stookseizoen in totaal veertig woningen voorzien van hybride verwarmingsinstallaties. Naast de Nefit EnviLine Hybride Basis werden woningen uitgerust met systemen van drie andere fabrikanten. Een gespecialiseerd extern bedrijf monitorde gedurende de looptijd van de proef de prestaties en effecten. De Nefit EnviLine Hybride Basis realiseerde de hoogst gemeten besparing en kwam over de hele linie als winnaar uit de bus. Gemiddeld verbruikten de huishoudens met de 10 Nefit systemen 83% minder aardgas voor ruimteverwarming dan in voorgaande stookseizoenen. En dat terwijl het in februari wekenlang vroor, met temperaturen tot -10.

Lage investering
Het rendement van de EnviLine Hybride Basis variant is situatie-afhankelijk, maar dat aanzienlijke besparingen mogelijk zijn, heeft de proef in Eindhoven aangetoond. Met vermogens van 3 tot 16 kW is de EnviLine Hybride Basis breed toepasbaar, bijvoorbeeld als uitbreiding op bestaande HR-ketels. Met aftrek van de ISDE-subsidie hoeft de investering niet hoog te zijn: vanaf 2.900 euro inclusief montage en BTW. Een complete hybride installatie, met warmtepomp en nieuwe HR-ketel, is al mogelijk vanaf ongeveer 4.600 euro.

Naast de basisvariant, biedt de Nefit EnviLine-range oplossingen op maat voor verschillende situaties, zoals hybride, als all-electric. Bovendien kan de installatie ook achteraf worden uitgebreid met zonne-energie: Nefit heeft zowel thermische zonnesystemen, als PV-systemen in haar programma. Meer informatie over Nefit EnviLine: nefit.nl/enviline

 

Groei zonne-energie overtreft alle verwachtingen

20 maart 2018 - De groei aan zonne-energie in Nederland overtreft alle verwachtingen. Nog niet eerder werden er zoveel zonnepanelen geplaatst als vorig jaar en deze trend zal zich voorzetten. Dit blijkt uit het Solar Trend Rapport dat is samengesteld door onderzoeks- en organisatiebureau Good. Volgens directeur Rolf Heynen is er vorig jaar 853 MegaWatt aan zonnepanelen geplaatst in Nederland. ,,Dat is een absoluut record. Het is ook 42 procent meer dan het jaar daarvoor.’’

Gunstige salderingsregeling
,,Nederland is op dit moment het achtste land ter wereld als het gaat om de hoeveelheid zonnepanelen die worden geplaatst, terwijl Nederland altijd in de staart bungelde’’, aldus Heynen. ,,Dit komt door een gunstige salderingsregeling waardoor het voor consumenten en kleine bedrijven interessant is om zonnepanelen op daken te plaatsen. De terugverdientijd van zonnepanelen is nu vijf tot acht jaar, terwijl die dingen 25 jaar meegaan.’’

Voor de zakelijke markt - de grotere projecten - is er de SDE+ subsidie waar veel gebruik van is gemaakt. ,,Zowel op de grond (zonneweides, red.) als op grote daken zijn er veel zonnepanelen bijgekomen’’, zegt Heynen. ,,In 95 procent van de gevallen gaat het om plaatsing van panelen op daken.’’ Vooral de zakelijke markt is behoorlijk aangetrokken. Particulieren hadden altijd de overhand als het ging om de plaatsing van zonnepanelen, maar volgens Heynen is het nu 50-50.

Groei in de zonne-energiemarkt
,,In Nederland is nu drie GigaWatt aan zonne-energie gerealiseerd’’, zegt Heynen. ,,Dit gaat absoluut doorgroeien. De zonne-energiemarkt verdubbelt zich iedere anderhalf jaar en de verwachting is dat dit de komende jaren zo blijft. De verwachting is dat eind 2023 18 procent van onze elektriciteit door zonne-energie wordt opgewekt. Dat is verschrikkelijk veel.’’

De behoefte aan elektriciteit neemt toe door de plaatsing van warmtepompen en de toenemende vraag naar elektrische auto’s. Volgens Heynen overtreft de groei aan zonne-energie alle verwachtingen. ,,Zelfs de grootste optimisten onderschatten continu hoe deze markt groeit. Samen met windenergie wordt zonne-energie de belangrijkste energiebron. Zoals het zich nu ontwikkelt, halen we de energiedoelstellingen in 2030 (43 procent reductie broeikasgassen, red.) makkelijk.’’

De potentie voor zonne-energie in Nederland is volgens hem enorm. ,,Er komen steeds meer toepassingen. Bij veel nieuwbouwhuizen zijn de zonnepanelen in de daken geïntegreerd en je kunt ook tegen gevels zonnepanelen plaatsen, maar ook op water en zelfs op zee. Nu is 12 vierkante kilometer aan daken belegd met zonnepanelen, maar de totale potentie voor zonne-energie in Nederland is 5500 vierkante kilometer.’’

Vakbeurs Duurzaam Verwarmd
Good is ook verantwoordelijk voor het eerste Nationaal Warmtepomp Trendrapport. Hierin staat onder meer dat verwacht wordt dat in 2024 net zoveel warmtepompen worden verkocht als CV ketels. Volgens Heynen zijn er nu tien keer zoveel CV ketels als warmtepompen. Het trendrapport wordt gepresenteerd tijdens de vakbeurs Duurzaam Verwarmd, waaraan ook Nefit Bosch deelneemt. De beurs wordt gehouden op 21 en 22 maart wordt gehouden in de Expo Haarlemmermeer.

,,Door de aardbevingen bij Slochteren, Poetin en de klimaatafspraken is de bewustwording enorm toegenomen. De vraag naar warmtepompen zal exploderen’’, aldus Heynen. Hij verwacht niet dat Nederland de komende jaren massaal van het gas gaat. ,,Dat zal gefaseerd gaan. Allereerst zal er meer aandacht zijn voor isolatie. Als je huis niet geïsoleerd is, heeft een warmtepomp weinig zin.’’

Bron: De Gooi- en Eemlander

 

Hybride warmtepomp snelste manier om te verduurzamen

10 november 2017 - De hybride warmtepomp is de snelste route om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen. Dat blijkt uit twee rapporten, die onlangs onafhankelijk van elkaar naar buiten werden gebracht. De hybride warmtepomp is een warmtepomp die voor de piekvraag gebruik kan maken van een kleine gasketel. De grootste hoeveelheid warmte wordt echter geleverd door een elektrisch aangedreven luchtwarmtepomp, en dat betekent een grote reductie van het gasverbruik van een gemiddeld huishouden, en daarmee de CO2-uitstoot.

All-electric warmtepompen
EnviLine All-electric warmtepomp Volledig elektrische warmtepompen hebben geen gasketel nodig en zijn duurder dan hybride varianten, wat betekent dat eerder gekozen wordt voor de hybride variant. Het verschil in aanschafkosten is volgens de Stichting Samen Energie Neutraal een belangrijk voordeel ten opzichte van de volledig elektrische variant. Een hybride warmtepomp vereist bovendien minder aanpassingen aan het huis op gebied van bijvoorbeeld isolatie en vloerverwarming dan een volledig elektrische variant. Adviesbureau Berenschot kwam op basis van hun landelijk model eveneens tot de conclusie dat hybride warmtepompen de aangewezen weg voorwaarts zijn. ‘’De eerste stap is een effectieve en een betaalbare oplossing’’.

CO2-reductie
Om diezelfde reden is ook de CO2-uitstoot in de periode tot 2050 -het moment dat de CO2-uitstoot tot nul gereduceerd zou moeten zijn- lager dan bij de uitrol van volledige elektrische warmtepompen, aldus Berenschot. Het duurt nu eenmaal langer voordat elektrische warmtepompen de plek van volledig gasgestookte ketels hebben ingenomen.

Een bijkomend voordeel is dat de overstap naar hybride in plaats van volledig elektrische warmtepompen zorgt voor minder pieken in het elektriciteitsnet. Bovendien kunnen hybride warmtepompen bijdragen aan het balanceren van het net, door gas af te nemen op momenten dat er een grote elektriciteitsvraag is.

Na 2050
De onderzoekers ervan uit dat de groei van de groengasproductie de komende jaren voldoende is om aan de gasvraag van hybride warmtepompen te voldoen -die vraag ligt een stuk lager dan de huidige gasvraag van woningen. Dat telt flink mee in de berekeningen voor de CO2-reductie. Ook gaan beide organisaties er vanuit dat huizen in de loop der jaren steeds beter zullen worden geïsoleerd. Berenschot tenslotte gaat er bovendien vanuit dat alle nieuwbouw wordt voorzien van volledig elektrische warmtepompen, en dat op termijn, na 2050, ook de hybride warmtepompen zullen worden vervangen door elektrische varianten.

Installateurs
Ook de installateurs hebben een belangrijke rol. Er moet volgens Berenschot nog een flinke slag gemaakt worden bij de installatiebranche. Het afstellen en inregelen van een warmtepomp is een ingewikkeldere klus dan het ophangen van een CV-ketel, en vereist ook meer monitoring en nazorg om tot de juiste energieprestaties te komen.

Bron: Energeia

 

Nederland besteed voor 1 miljard aan Smart Home

1 april 2017 - Nederlandse huishoudens hebben inmiddels 1 miljard euro besteed aan smart home apparaten. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5.500 Nederlanders.

Van alle smart home apparaten staat de slimme thermostaat op één (150 miljoen euro). Op de tweede plek komen slimme beveiligingssystemen (115 miljoen euro) en de top drie wordt gecompleteerd door slimme verlichting (107 miljoen euro). Uit het rapport blijkt dat twee op de drie huishoudens de slimme thermostaat kregen bij hun abonnement. De kosten voor een slimme thermostaat worden vaak via een abonnement doorberekend. Een op de drie huishoudens heeft de thermostaat (deels) zelf betaald. In deze categorie is Nefit ModuLine Easy de meestverkochte thermostaat.

Meer over Nefit Easy

Bron: Multiscope

 

Award voor Solarwatt PV-panelen Nefit Zonnestroom

16 februari 2017- De Solarwatt zonnepanelen van de Nefit Zonnestroomsystemen worden door installateurs bovengemiddeld goed beoordeeld. Het onafhankelijke Duitse onderzoeksbureau EuPD merkt Solarwatt aan als ‘topmerk in zonne-energie’. In Nederland, Duitsland en Frankrijk kregen de zonnepanelen dit predicaat.

EuPD Research ondervroeg voor zijn Global PV InstallerMonitor 2016/2017-onderzoek meer dan 600 installateurs in Europa en 100 specialisten in Australië. Solarwatt scoorde opnieuw bovengemiddeld in de categorieën merkbekendheid, aanbeveling en distributie.

Bron: Solarmagazine

 

Uitstel verbod gastoestellen zonder G+ gaskeur

16 februari 2017- Het Nederlandse ministerie heeft een communiqué uitgegeven in verband met de vereisten voor gastoestellen en de etikettering en wijzigingen als gevolg van het Besluit van 6 mei 2016. Dit Besluit van vorig jaar verplicht alle apparatuur geschiktheid voor G+ en H-gas en dient dienovereenkomstig gelabeld te worden per 1 januari 2017.

Om te voorkomen dat consumenten hun producten niet kunnen krijgen en disproportionele kosten voor het bedrijfsleven te voorkomen, zijn enkele delen van dit besluit tijdelijk opgeheven tot 1 januari 2018.

Dit houdt in dat in 2017 nog gastoestellen verkocht mogen worden die niet zijn goedgekeurd en gelabeld voor gebruik op K-gas (G+ gas).

 

Subsidie voor duurzame warmte vernieuwd in 2017

5 januari 2017 - De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) startte in 2016 en liep tot eind 2016. Vanaf 2 januari 2017 gaat de ISDE weer open en zijn er nieuwe voorwaarden. De subsidie geldt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

In 2017 is er opnieuw een budget van €70 miljoen beschikbaar. De ISDE regeling is op 6 december 2016 gepubliceerd in de Staatscourant. De subsidiebedragen voor enkele apparaten wijzigen. Zo wordt de tegemoetkoming voor kleine biomassaketels iets lager en de tegemoetkoming voor grotere biomassaketels en zonneboilers hoger.

Aanvragen subsidie 2017
Vanaf 2 januari 2017 tot en met 31 december 2017 gelden de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden. In 2017 mogen particulieren (in plaats van 3 maanden na aanschaf) tot 6 maanden na installatie van het apparaat subsidie aanvragen. Zakelijke aanvragers moeten eerst subsidie aanvragen, waarna ze de aankoopverplichting mogen aangaan.

Energieakkoord
Met de ISDE levert het ministerie van Economische Zaken een bijdrage aan de gewenste energietransitie. Dit draagt bij aan de doelen uit het Energieakkoord om 14% hernieuwbare energie in 2020 te realiseren en 16% in 2023.

Meer informatie

Bron: www.rvo.nl

 

Nefit beste in training en technische ondersteuning

Deventer, 12 december 2016 - Nefit wordt door installateurs als beste beoordeeld op het gebied van training en technische ondersteuning. Het bedrijf scoort de eerste positie op “beste trainingen” en “beste ondersteuning voor technische vragen”.
Dit blijkt uit de European Mechanical Installation Monitor, een marktonderzoek dat onder de HVAC (heating, ventilation and air conditioning) installateurs is uitgevoerd door de USP Marketing Consultancy in november 2016.

Top drie
In het kader van het onderzoek werden 1200 interviews afgenomen onder Europese installateurs. In elk land werd gevraagd om fabrikanten te waarderen op het gebied van “trainingen” en “ondersteuning voor technische vragen”. In Nederland neemt Nefit op beide onderwerpen de nummer één positie in. Remeha weet de tweede plek te bemachtigen, gevolgd door Vaillant dat op de derde plek is geëindigd

Cruciaal belang
Voor fabrikanten vormen ondersteuning en trainingen een belangrijke manier om verbonden te blijven met installateurs. Nefit is daarom blij met de uitkomst: ‘’Wij vinden het heel belangrijk om kennis te delen met onze partners,’’ zegt Martine Straver, Marketing Director bij Nefit Bosch, ‘’zeker als het gaat om de complexere duurzame systemen. Training en technische ondersteuning zijn dan van cruciaal belang. Daarmee willen we ons blijven onderscheiden.’’ Eerder dit jaar kwam Nefit al als eerste uit de bus in het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van Bouwkennis onder w-installateurs in Nederland.

Europees onderzoek
USP Marketing Consultancy is een marktonderzoeksbureau dat is gespecialiseerd in bouw, home improvement, installatie, woon- en vastgoedwereld. De European Mechanical Installation Monitor is een onderzoek dat USP elk kwartaal uitvoert onder HVAC-installateurs en loodgieters. USP interviewde voor het onderzoek 200 installateurs en sanitaire bedrijven in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Polen en België. De bedrijven werden verdeeld op basis van grootte: kleine (1-4 FTE), middelgrote (5-14 FTE) en grote (> 14 FTE) installatiebedrijven.

Bron: USP Marketing Consultancy

 

Vanaf 1 januari 2017 uitsluitend G+-gas goedgekeurde toestellen toegestaan

Deventer - 1 november 2016. De overheid heeft onlangs een wijziging doorgevoerd in het Besluit Gastoestellen. Deze wijziging houdt verband met de veranderende samenstelling van gas. Conform dit besluit mogen vanaf 1 januari 2017 uitsluitend nog cv-toestellen en geisers worden verkocht en geïnstalleerd die gekeurd zijn voor G+-gas (in de markt vaak “K-gas” genoemd). Toestellen die niet G+-gas gekeurd zijn, mogen vanaf 1 januari 2017 officieel niet meer worden verkocht door producenten, tussenhandel en installerende partijen.

Hoe kunt u goedgekeurde toestellen herkennen?
G+-gas gekeurde toestellen zijn te herkennen aan de officiële notatie op de type-plaat, doossticker en installatie-instructie: I2EK. Bij toestellen die ook op propaan kunnen worden omgebouwd zult u de volgende notatie vinden: II2EK3P.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Wat betekent dit besluit voor de toestellen van Nefit/Bosch?

  • Nefit ProLine NxT en Nefit TrendLine II toestellen zijn vanaf hun introductie in 2015 reeds G+-gas gecertificeerd.
  • Heeft u andere toestellen op voorraad staan dan adviseert Nefit met klem deze zo snel mogelijk te controleren aan de hand van de sticker op de doos of type-plaat. Deze toestellen mogen dit jaar nog worden geïnstalleerd.
  • Nefit neemt geen niet-gekeurde toestellen terug.

Overzicht G+-gas gekeurde Nefit, Bosch en Buderus toestellen:

  • Nefit ProLine NxT en Nefit TrendLine II toestellen
  • Nefit TopLine HR25 II, HR30 II, HR45 II , Nefit TopLine AquaPower II en AquaPower Plus II toestellen: geproduceerd vanaf 1 november 2016
  • Nefit TopLine HR70 II en HR100 II toestellen: geproduceerd vanaf 1 juni 2016
  • Nefit BaseLine II toestellen: geproduceerd vanaf 1 december 2016
  • Nefit Geisers: geproduceerd vanaf 1 januari 2017.
  • Bosch geisers: geproduceerd vanaf 1 januari 2017
  • Alle Buderus ketels die vanaf 1 januari 2017 (direct) geleverd worden

Heeft u vragen naar aanleiding van de bovengenoemde gevolgen naar aanleiding van de wijzigingen in het overheidsbeleid dan kunt u contact opnemen met de Nefit/Bosch SupportLine: 0570 602 206.

 

'W-installateurs meest tevreden over Nefit'

Bouwkennis klanttevredenheidsonderzoek Rotterdam – 14 juli 2016. Nefit heeft als fabrikant van boilers en warmtepompen de hoogste klanttevredenheid onder installateurs. Dit blijkt uit de Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie, het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidsonderzoek van BouwKennis.

Het verbeteren van de klanttevredenheid moet voor elke organisatie een topprioriteit zijn. De BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid peilt daarom jaarlijks de klanttevredenheid van E-installateurs, W-installateurs en adviseurs met de belangrijkste fabrikanten en handelaren. Onder installateurs is van twaalf belangrijke aspecten de tevredenheid gemeten, onder adviseurs zijn dit er elf. De top-5 in dit bericht is gemaakt aan de hand van het gemiddelde van deze verschillende aspecten.

In de afgelopen jaren domineerden de fabrikanten van cv-ketels de koppositie in de top-5. Dit jaar claimt Nefit als fabrikant van boilers en warmtepompen de nummer 1 en 2 positie.

Bron: bouwkennis.nl

 

Producten

Het uitgebreide Nefit-programma.

Naar producten

Organisatie

Nefit opereert als Nederlands merk binnen het wereldwijde Bosch-concern.

Meer over onze organisatie

Duurzaam

Nefit kiest voor duurzaam.

Lees over onze visie

Contact

Meer informatie over Nefit?

Contact Nefit