Nieuws

Nieuws
 

Nederland besteed voor 1 miljard aan Smart Home

1 april 2017 - Nederlandse huishoudens hebben inmiddels 1 miljard euro besteed aan smart home apparaten. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5.500 Nederlanders.

Van alle smart home apparaten staat de slimme thermostaat op één (150 miljoen euro). Op de tweede plek komen slimme beveiligingssystemen (115 miljoen euro) en de top drie wordt gecompleteerd door slimme verlichting (107 miljoen euro). Uit het rapport blijkt dat twee op de drie huishoudens de slimme thermostaat kregen bij hun abonnement. De kosten voor een slimme thermostaat worden vaak via een abonnement doorberekend. Een op de drie huishoudens heeft de thermostaat (deels) zelf betaald. In deze categorie is Nefit ModuLine Easy de meestverkochte thermostaat.

Meer over Nefit Easy

Bron: Multiscope

 

Award voor Solarwatt PV-panelen Nefit Zonnestroom

16 februari 2017- De Solarwatt zonnepanelen van de Nefit Zonnestroomsystemen worden door installateurs bovengemiddeld goed beoordeeld. Het onafhankelijke Duitse onderzoeksbureau EuPD merkt Solarwatt aan als ‘topmerk in zonne-energie’. In Nederland, Duitsland en Frankrijk kregen de zonnepanelen dit predicaat.

EuPD Research ondervroeg voor zijn Global PV InstallerMonitor 2016/2017-onderzoek meer dan 600 installateurs in Europa en 100 specialisten in Australië. Solarwatt scoorde opnieuw bovengemiddeld in de categorieën merkbekendheid, aanbeveling en distributie.

Bron: Solarmagazine

 

Warm de winter door met een huurketel van Nefit!

Kiekebos Installatietechniek 6 januari 2017 - Chris van der Haven had de primeur: bij hem is in oktober vorig jaar de allereerste Nefit huur CV-ketel geplaatst. De mogelijkheid om via Nefit een toestel te huren blijkt heel goed aan te slaan in de markt bij André Kiekebos, eigenaar van Kiekebos Installatietechniek in Assen. Hij installeerde binnen krap twee maanden, vijf Nefit huurketels. “Ik had niet gedacht dat het zó snel zou gaan!”

De mogelijkheid om CV ketels van Nefit te verhuren is voor Kiekebos een mooie nieuwe kans, vindt hij. “We weten allemaal hoe concurrerend de markt is en met Nefit kan ik me als installateur echt onderscheiden. Alles is namelijk bij de huurprijs inbegrepen. De installatie, het onderhoud, het vervangen van onderdelen en natuurlijk de ketel zelf. Dat is voor de klant heel overzichtelijk.”

Kiekebos was altijd al tevreden over het merk en de producten. “Nefit heeft alles altijd top voor elkaar. Als ik ergens tegenaanloop, kan ik snel met ze schakelen. De lijnen zijn kort. Daar houd ik van. En als je als installateur ergens enthousiast over bent, dan breng je dat automatisch over op de klant.”

De klanten die bij Kiekebos voor een huurketel kozen, hadden daar verschillende redenen voor. Bij een spoedgeval kon de klant niet het hele bedrag voor een nieuwe ketel ineens ophoesten, maar wel de huurprijs per maand. Een andere klant had het geld wel, maar hield dat liever apart om leuke dingen van te doen. Dan is huren een uitkomst.

Ook Chris van der Haven uit Meeden sprak de huurprijs van drie tientjes per maand aan. “Dat, en de mooie thermostaat die we er bij kregen”, vertelt hij. In oktober is bij hem en zijn vrouw Elly de allereerste Nefit huurketel van Nederland geïnstalleerd, nadat hun oude Nefit het na 20 jaar begaf.

Dat het weer een Nefit moest worden, daar twijfelde hij niet over. “Ik heb niet eens nagedacht over een ander merk. De vorige deed het zó lang, ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze ook weer warm door vele winters komen!”

Meer informatie over kopen of huren

 

Subsidie voor duurzame warmte vernieuwd in 2017

5 januari 2017 - De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) startte in 2016 en liep tot eind 2016. Vanaf 2 januari 2017 gaat de ISDE weer open en zijn er nieuwe voorwaarden. De subsidie geldt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

In 2017 is er opnieuw een budget van €70 miljoen beschikbaar. De ISDE regeling is op 6 december 2016 gepubliceerd in de Staatscourant. De subsidiebedragen voor enkele apparaten wijzigen. Zo wordt de tegemoetkoming voor kleine biomassaketels iets lager en de tegemoetkoming voor grotere biomassaketels en zonneboilers hoger.

Aanvragen subsidie 2017
Vanaf 2 januari 2017 tot en met 31 december 2017 gelden de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden. In 2017 mogen particulieren (in plaats van 3 maanden na aanschaf) tot 6 maanden na installatie van het apparaat subsidie aanvragen. Zakelijke aanvragers moeten eerst subsidie aanvragen, waarna ze de aankoopverplichting mogen aangaan.

Energieakkoord
Met de ISDE levert het ministerie van Economische Zaken een bijdrage aan de gewenste energietransitie. Dit draagt bij aan de doelen uit het Energieakkoord om 14% hernieuwbare energie in 2020 te realiseren en 16% in 2023.

Meer informatie

Bron: www.rvo.nl

 

'Installateur weer meest tevreden met Nefit'

Bouwkennis klanttevredenheidsonderzoek Rotterdam – 14 juli 2016. Nefit heeft als fabrikant van boilers en warmtepompen de hoogste klanttevredenheid onder installateurs. Dit blijkt uit de Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie, het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidsonderzoek van BouwKennis.

Het verbeteren van de klanttevredenheid moet voor elke organisatie een topprioriteit zijn. De BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid peilt daarom jaarlijks de klanttevredenheid van E-installateurs, W-installateurs en adviseurs met de belangrijkste fabrikanten en handelaren. Onder installateurs is van twaalf belangrijke aspecten de tevredenheid gemeten, onder adviseurs zijn dit er elf. De top-5 in dit bericht is gemaakt aan de hand van het gemiddelde van deze verschillende aspecten.

In de afgelopen jaren domineerden de fabrikanten van cv-ketels de koppositie in de top-5. Dit jaar claimt Nefit als fabrikant van boilers en warmtepompen de nummer 1 en 2 positie.

Bron: bouwkennis.nl

 

Veel animo voor duurzaam verwarmen

Deventer, 31 mei 2016 - Enkele honderden consumenten bezochten zaterdag 28 mei de eerste Nefit Duurzaam Dag. Nefit, de producent van HR-ketels en duurzame verwarmingsoplossingen, speelde met dit initiatief in op de behoefte aan informatie over duurzame systemen zoals warmtepompen en zonneboilers. Het animo voor deze dag overtrof de verwachtingen van de organisator: in korte tijd meldden zich meer dan 500 geïnteresseerden.

De Nefit Duurzaam Dag is een initiatief in het kader van een landelijke campagne waarmee Nefit zich nadrukkelijk profileert als aanbieder van duurzame oplossingen voor verwarming en warm water. Bij Nefit merken ze sinds de invoering van de landelijke subsidie een sterke toename van de belangstelling voor warmtepompen en zonneboilers.

Grote toestroom
Bezoekers kwamen vanuit heel Nederland naar Deventer. Nefit is blij met de hoge opkomst.‘’Over duurzame systemen leven veel vragen,’’ vertelt Jan Blom, marketing manager bij Nefit / Bosch. ‘’Past het in mijn woning, wat bespaart het, hoeveel geluid maakt het: dat soort zaken. Voor de meest consumenten is met name de warmtepomp een vrij nieuw fenomeen. Ze willen dit soort systemen graag met eigen ogen willen bekijken, liefst werkend natuurlijk. De mogelijkheid kunnen we ze als fabrikant natuurlijk bieden,’’ zegt Jan Blom. ‘’Veel bezoekers kwamen voor persoonlijk advies. Ons adviesteam kon de toestroom soms amper aan. Gezien het succes krijgt deze eerste Duurzaam Dag zeker een vervolg,’’ aldus Jan Blom. Consumenten die willen checken welke duurzame oplossing bij hen past kunnen kijken op www.nefit.nl/duurzaam.

Subsidie

Met warmtepompen en zonne-energie kan fossiele energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Het succes van een consumentendag als deze zegt iets over de groeiende interesse voor duurzame oplossingen. Onder andere warmtepompen en zonneboilers zijn dit jaar extra in trek door de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Nefit voert al jaren zonneboilers en introduceerde eerder dit jaar een compleet nieuw programma lucht/water warmtepompen met 48 varianten, Nefit EnviLine. Hiervoor is een subsidie tot €2.600 mogelijk. Voor 2016 zit er nog ruim voldoende geld in de subsidiepot van 75 miljoen euro.

Energierekening 40% omlaag
Maar ook zonder subsidie is de investering zeer rendabel. De EnviLine haalt schone energie uit de buitenlucht. Voor iedere kW elektrische energie produceert de warmtepomp 4 kW aan warmte. Als aanvulling op een HR-ketel kan de Nefit EnviLine warmtepomp tot 75% gas besparen. Bij een zogenaamde all-electric variant is zelfs helemaal geen gas meer nodig. De netto besparing op energiekosten loopt op tot 40%. Maar ook energieneutraal verwarmen en koelen kan. Hiervoor wordt de warmtepomp gecombineerd met Nefit zonne-energie voor duurzame stroomopwekking en warm water.

 

'Half miljoen slimme thermostaten in Nederlandse huishoudens'

Nu.nl 31 maart 2016 - Zo'n 8 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft een 'slimme' thermostaat. Dat komt neer op zo'n 600.000 huishoudens. Dat blijkt uit een marktonderzoek door Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders.

Slimme thermostaten zijn op afstand bestuurbaar en maken inzichtelijker hoeveel energie er wordt verbruikt. Sommige varianten kunnen ook zelf leren van de gewoontes van inwoners, waardoor ze zelf kunnen bepalen wanneer het huis warm moet zijn en wanneer de verwarming uit kan blijven.

In totaal zou 34 procent van de slimme thermostaten een Toon zijn. Dat sluit min of meer aan op verkoopcijfers die de energieleverancier begin maart bekendmaakte. De Toon bleek toen in totaal 225.000 keer verkocht te zijn.

Op de tweede plaats staat de Nefit ModuLine Easy-thermostaat met 14 procent.

De Top 5 wordt gecompleteerd door de E-thermostaat van Essent met 9 procent, de HoneyWell EvoHome met 8 procent gebruikt en de Google-thermostaat Nest met een marktaandeel van 4 procent.

Verkooptactiek
Het grote marktaandeel van Eneco is mogelijk te danken aan de verkoopstrategie. Van de ondervraagden zou bijna de helft de thermostaat in huis hebben gekregen bij een nieuw energiecontract. Toon wordt door het energiebedrijf verkocht in combinatie met een nieuw abonnement.

Bron: NU.nl

 

Documentatie

Alles over onze producten.

Naar documentatie

Duurzaam

Nefit kiest voor duurzaam.

Lees over onze visie

Contact

Meer informatie over Nefit?

Contact Nefit